Warning: Undefined array key "counter" in /customers/1/9/a/ccr-bvba.be/httpd.www/site/sessions.php on line 5 CCR bvba : Onderhoud

Onderhoud

Voor een goede grasgroei en wortelzetting heeft de grasplant nood aan voedingsstoffen, water en lucht.

 

Door het strooien van samengestelde meststoffen worden de nodige voedingselementen aan de plant toegediend. Dit doen wij een 3 a 4 x per groeiseizoen afhankelijk van bodem, weer, maairegime, bezetting,...

Door het nemen van een bodemstaal kunnen we de soort en hoeveelheid van de te gebruiken meststoffen optimaliseren.

 

Door op het veld te spelen, door het maaien, door de natuur wordt de grond verdicht.

Door deze te prikken met wrik komt deze los waardoor water, lucht en nodige voedingselementen sneller bij de wortel van de plant geraken.

Ook kunnen we de grond snijden waardoor niet alleen water gemakkelijker in de grond geraakt maar ook de wortels van de plant worden gesneden waardoor er nieuwe worteltjes ontstaan die zorgen voor een sterkere grasmat. Dit snijden kunnen wij combineren met maaien in mulching waardoor dit zeer attractief is in prijs.

Zonder water kunnen de planten ook niet groeien, daarom moet er op tijd en stond beregend worden.

 

 

De speelschade die ontstaat moet ook tijdig bijgewerkt worden.

Eerst wordt manueel de ergste schade hersteld vervolgens wordt het gesleept en gerold. Teveel rollen is niet goed (zeker niet als de grond te nat is) maar slepen en rollen zijn voor de meeste clubs wel één van de weinige dingen die zij nog zelf kunnen uitvoeren.

 

Kalklijnen behoren in de meeste gevallen tot het verleden, maar toch zijn er nog enkele velden in gebruik.

Door het voortdurend bijkalken en het weer komen deze lijnen omhoog. Met onze schaaf kunnen wij deze afschrapen zodat de ophoging tot het verleden behoort.

Het afschraapsel wordt opgeladen en de randen bijgezaaid.